Het ontwormen van een hond is belangrijk

Het hebben van een hond is natuurlijk superleuk. Honden zijn gezelschapsdieren, trouwe vrienden en goede wakers over u: het baasje. Maar een hond vraagt ook veel aandacht en verzorging. Een aantal aspecten behoren tot de basisverzorging. Zoals het ontwormen van een hond. Het is wellicht niet het eerste waar u aan denkt als u aan een hond denkt. Maar een hond is vatbaar voor een tal aan wormen. Een worm kan zorgen voor een heel naar gevoel! Denk aan een spoelworm, een lintworm, een hartworm, een zweepworm of een haakworm. Vanaf de baarmoeder kan uw hond ook al besmet zijn met een worm, het kan ook later in zijn of haar leven ontstaan. Bijvoorbeeld lintwormen die binnenkomen via vlooien. Let dus goed op en ontworm uw hond regelmatig en bescherm uw hond ook tijdig tegen vlooien. 

Beschermen, beschermen, beschermen!

Bij het ontwormen van uw hond beschermt u het beestje tegen alle nare gevolgen die wormen met zich mee kunnen brengen. Wat precies? Nou denk aan bloedarmoede, diarree en soms zelfs hartklachten. Maar ook moet u uzelf beschermen door uw hond te ontwormen. Een worm is ook besmettelijk voor de mens.

Lees meer op de website

Wilt u meer lezen over het ontwormen van uw hond? Dan kunt u terecht op Zoekdierenarts.nl.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *